WELCOME TO KONE!

Are you interested in KONE as a corporate business or a career opportunity?

Corporate site

Would you like to find out more about the solutions available in your area, including the local contact information, on your respective KONE website?

Your suggested website is

United States

Visit country site

Till toppen av sidan

Det nya Experimentarium

Vetenskapsmuseet Experimentarium i Köpenhamn har fått nya lokaler i Tuborgs gamla hallar där de tidigare tappade mineralvatten

Beskrivning

KONE har tagit fram en unik People Flow lösning i det nya Experimentarium i Köpenhamn, som återinvigdes i januari 2017 efter en omfattande renovering.

  • #Europa
  • #Hissar
  • #Modernisering
  • #Ny utrustning
  • #People flow intelligence
  • #Portar och automatiska dörrar
  • #Service
  • #Unika byggnader

Byggnadsfakta

  • Uppfördes första gången 1991
  • Färdig år: 2017
  • Plats: Utanför Köpenhamn, Danmark
  • Byggnadstyp: Museum
  • Antal våningsplan: 4 våningar

KONE-lösningar

People Flow lösningar

KONE har tagit fram en unik People Flow lösning i det nya Experimentarium i Köpenhamn, som återinvigdes i januari 2017 efter en omfattande renovering. Ingången till det nya Experimentarium består av två karuselldörrar från KONE, vilka hanterar den stora tillströmningen av besökare med största möjliga hänsyn till klimat och miljö. Dörrarna leder in till en ikonisk koppartrappa, som slingrar sig upp genom byggnadens fyra våningar. Vid sidan av koppartrappan finns det två stycken KONE MonoSpace 500 hissar, som väcker besökarnas nyfikenhet och ger dem en ståtlig utsikt över foajén när de åker upp till de olika utställningarna.

God inomhusmiljö

Med övervakningssystemet KONE E-Link® kan Experimentarium kontinuerligt hålla koll på hissarnas drift. På de flesta av våningarna har också automatiska dörrar från KONE satts in, vars tidlösa design är välintegrerad med utställningen. Både hissar, karuselldörrar och automatiska dörrar från KONE garanterar en god inomhusmiljö för anställda och besökare och bidrar till målet om en CO2-neutral byggnad. KONEs People Flow – lösning gör det enkelt för besökare och anställda att röra sig fritt. Muséet kan samtidigt lätt byta ut sina utställningar genom de olika dörrarna samt person- och varuhissar från KONE. Som kronan på verket är KONE också ansvariga för service på de olika utrustningarna och säkerställa största möjliga tillgänglighet och säkerhet även framåt.

UtmaningarLösningar
  • Att ge en heltäckande och unik visuell lösning som passar till muséets arkitektur.
  • Att leverera en miljöeffektiv lösning som bidrar till en CO2-neutral byggnad.
  • Att ge en effektiv logistiklösning för horisontell och vertikal transport av människor och utställningsobjekt.
  • En omfattande och skräddarsydd helhetslösning av hissar och dörrar som passar in i muséets utformning.
  • En hållbar lösning som bidrar till en CO2-neutral byggnad och som håller god luftkvalitet inomhus för anställda och besökare.
  • En effektiv People Flow - lösning till horisontal och vertikal transport av människor och utställningsobjekt.
  • En omfattande service som ger säkerhet och optimal tillgänglighet

Upptäck våra andra referensprojekt

  • Filtrera efter region
  • Rensa urval
  • Filtrera efter byggnad
  • Rensa urval
  • Filtrera efter utrustning
  • Rensa urval
  • Filtrera efter lösning
  • Rensa urval
loader