WELCOME TO KONE!

Are you interested in KONE as a corporate business or a career opportunity?

Corporate site

Would you like to find out more about the solutions available in your area, including the local contact information, on your respective KONE website?

Your suggested website is

United States

Visit country site

Till toppen av sidan

Varför efterinstallera en hiss med KONE?

EN EFTERINSTALLERAD HISS ÖKAR VÄRDET

En efterinstallerad hiss ökar din fastighets värde, gör byggnaden attraktivare för potentiella köpare och hyresgäster samt förbättrar tillgängligheten.

EN HISS FÖRBÄTTRAR LIVSKVALITETEN

Med en hiss kan människorna enklare förflytta sig i byggnaden på ett säkert sätt, så att äldre boende kan bo kvar hemma längre och det blir enklare för alla att ta sig till de övre våningarna.

ARBETA MED EN PÅLITLIG PARTNER

Det är smart att välja en erfaren partner som kan tillhandahålla en genomtänkt plan. Låt din nya hiss installeras utan problem, i tid och inom budget. Efter testningen och överlämningen kan vi rekommendera rätt tjänster för dina behov.

DET ÄR ENKLARE ÄN DU TROR!

Att installera en ny hiss är faktiskt enklare än många andra renoveringsprojekt. Vi utför tusentals efterinstallationer av hissar varje år över hela världen – snabbt, smidigt och med minimala störningar för boende och besökare. Eftersom varje fall är unikt kan vi rekommendera den lösning som bäst passar byggnadens arkitektur och kundens användningsbehov.

Bild

KONE-hissar för eftermontering

ProduktBeskrivningHastighetMaximal lyfthöjdMaximal last
Maximalt antal personerMaximalt antal hissar i grupp
KONE MonoSpace® 500 DXEn hiss utan maskinrum för fullständiga ersättningsprojekt i låga och mellanhöga bostadshus samt kommersiella byggnader1,75 m/s
75 m
1 150 kg
Upp till 15
4
KONE ProSpace™Utrymmeseffektiv hisslösning för bostadshus utan hiss0,6 m/s
30 m
675 kg
Upp till 9
1

KONE Next Level – ta hissen från dröm till verklighet!

Vi kan nu erbjuda totalentreprenad för installation av hissar i hisslösa hus vilket innebär en totallösning för hela projektet.

Att installera hiss i ett hisslöst hus – steg för steg

Vi planerar och koordinerar hela installationsprocessen, och en särskild projektledare ser till att allt blir klart i tid och att budgeten hålls.

Beslutsfattande

Det första steget är att samla in information om lämpliga hisslösningar för din byggnad, liksom om tillstånd och subventioner, samt att göra en grov kostnadsberäkning. Vi kan hjälpa dig med den här processen.

Finansiering

Efter detta bör du besluta hur projektet ska finansieras, hur stor andel som täcks av subventioner samt fundera på hur kostnaderna ska delas mellan de boende.

Planering

Under planeringsstadiet bestämmer vi var hissen ska placeras, skapar de arkitektoniska och tekniska ritningarna för schaktet samt hissinteriören, samt kontrollerar att alla nödvändiga tillstånd har godkänts.

Byggnation

Det här stadiet omfattar förberedelser på plats, installation av hisschakt och hiss samt slutröjning. Innan vi levererar hissen genomför vi en fullständig drifts- och säkerhetsinspektion.

Underhåll

Med våra förebyggande underhållstjänster kan din hiss fungera tillförlitligt och säkert under hela sin livslängd. Om problem ändå skulle uppstå kommer våra utbildade, lokala servicetekniker att få igång hissen igen så snart de kan.

Rätt hiss för din byggnad – låt oss fixa det!

Hitta rätt plats för din hiss

Vi kan installera en hiss i nästan alla byggnader. Trapphusets storlek och form är avgörande för om hissen installeras inuti eller utanför.
Installationsalternativ:

  • Inuti trapphuset med trapporna på någon sida
  • Mitt i trapphuset
  • Ersätter delvis trapphuset, som utökas utanför byggnaden
  • I ett förtillverkat hisschakt på en yttervägg. Eftersom schaktet är förtillverkat och sedan lyfts på plats kan detta spara både tid och pengar.

Design

Vi kan skapa en lösning som passar in i alla byggnaders design och arkitektur. Du kan välja ett schaktmaterial som passar din byggnads inredning samt hisskorgens vägg- och golvmaterial.

Finansiering

I många europeiska länder finns det statliga subventioner som täcker upp till 60–70 % av den totala kostnaden för att installera en hiss. Vanligtvis tar bostadsrättsföreningen ett lån och finansierar återbetalningen med hjälp av månadsavgiften. De boende beslutar sedan hur man delar på kostnaden. Vi kan ge dig råd och en preliminär budget – det är bara att kontakta oss för hjälp.