Till toppen av sidan

Att växa med utmaningen

För studenter och nyutexaminerade erbjuder vi både globala och lokala utmaningar, som examensarbeten, praktikplatser och förstajobb. I vår mångkulturella arbetsmiljö kan du få erfarenhet som värdesätts i hela världen. Du kan även få internationell erfarenhet i vårt internationella traineeprogram.

KONES INTERNATIONELLA TRAINEEPROGRAM

Vårt internationella traineeprogram (ITP) är till för universitetsstudenter som har kommit minst halvvägs i sina studier och är en utmärkt språngbräda till en karriär inom KONE.

LÄRLINGSPLATSER

Läs mer om möjligheter till lärlingsplatser – en utmärkt start för dig som vill bli en del av KONE.

SAMARBETE MED UTBILDNINGSINSTITUTIONER

Vi är stolta över våra samarbeten med utbildningsinstitutioner – både universitet och handelsskolor – för att dela med oss av och utveckla en rad olika spännande projekt.

KONEs internationella traineeprogram

Varje år erbjuder vi studenter och nyutexaminerade möjligheten att arbeta och utvecklas med intressanta projekt i hela världen med hjälp av KONE ITP. De flesta ITP-praktikplatser kräver utbildning inom företagsekonomi, teknik, informationsteknik eller juridik, men det finns även platser för studenter från andra ämnesområden.

Förutsättningar för praktikplatser

KONEs internationella traineeprogram (ITP) är för universitetsstudenter som har kommit minst halvvägs i sina studier. Goda kunskaper i engelska är nödvändigt för en internationell trainee. I många fall bör du även ha grundläggande kunskaper i värdlandets språk.

I programmet kommer du att ställas inför intressanta utmaningar och lära känna KONE som globalt företag. ITP är även en utmärkt språngbräda för en karriär inom KONE.

Praktisk information

ITP-praktiken varar mellan tre till sex månader och börjar vanligtvis mellan april och juni. Om du väljs ut till ITP täcker vi dina resekostnader tur och retur till värdlandet och betalar en traineelön. Det lokala KONE-bolaget kommer att hjälpa till att ordna boende och utse en kontaktperson som du kan vända dig till för stöd. Det är ditt ansvar att skaffa personförsäkring samt uppehålls- och arbetstillstånd (om det behövs) före avresan.

Praktikplatser och förstajobb

Lärlingsplatser

Brinner du för att skruva, felsöka och ge bästa service till våra kunder? Kanske är du vår nästa hisstekniker. Till hösten erbjuder vi några lärlingsplatser till dig som har gått el, mekanik, fordonsgymnasium eller motsvarande.

Kontakta HR-avdelningen på KONEs huvudkontor i Kista för mer information.

Samarbete med utbildningsinstitutioner

Vi arbetar aktivt med utbildningsinstitutioner för att dela med oss av och utveckla kompetens genom forskningsarbete, praktikplatser, examensarbeten och andra företagsprojekt. Lokala KONE-enheter deltar även på lokala jobbmässor och andra studentarrangemang på de skolor som vi samarbetar med.

Samarbete med universitet i världsklass

På Yrkeshögskolan i Tumba kan du utbilda dig till hisstekniker inom installation, reparation och service. Oftast ingår även rulltrappor i en hissteknikers arbetsområde. Behovet av hisstekniker är stort och det finns många lediga tjänster på marknaden. Utbildningen på Yrkeshögskolan i Tumba är avgiftsfri och studiemedelsberättigad och pågår under 40 veckor (200 YH-poäng).

Utveckla nya lösningar

KONEs forsknings och utvecklingsavdelningar ligger i Finland, Italien, Tyskland, Kina, Indien och USA och samarbetar med de bästa utbildningsinstitutionerna i världen. KONE letar aktivt efter nya lösningar och applikationer, från grundläggande forskning till produktutveckling och implementering.

Kolla in våra intressanta arbetsmöjligheter i olika länder!